Consult

Soms loopt borstvoeding niet helemaal zoals verwacht. Het kan dan zinvol zijn om deskundige begeleiding in te schakelen. Mijn begeleiding bij de borstvoeding is volledig gericht op jouw situatie.

Ik kan je onder andere helpen bij:

 • Aanlegproblemen
 • Pijnklachten aan borst en/of tepels
 • Twijfel over de hoeveelheid melk of de groei van je baby
 • Erg vaak of lang drinken aan de borst
 • Borstontsteking
 • Onrustig drinken
 • Slaperig zijn aan de borst
 • Spugen en/of darmkrampjes
 • Vroeggeboorte of meerlingen
 • Ziekte of handicap van moeder of kind
 • Opnieuw beginnen met borstvoeding (relacteren)
 • Onzekerheid of bevestiging

In een intake gesprek neem ik de hele borstvoeding periode met je door om de juiste hulp te kunnen bieden. Advies is afgestemd op de omstandigheden en de conditie van jou en je kindje. Samen proberen we het borstvoedingsproces in positieve richting om te buigen. Dit gaat vaak in kleine stapjes. Mijn doel is altijd een tevreden moeder en een tevreden baby.

Huisbezoek

Om goede ondersteuning te kunnen geven kom ik bij je thuis om een voeding te observeren, het mondje van je baby te onderzoeken en je wensen te bespreken. We oefenen samen, ik geef aanwijzingen en uitleg. Instructies schrijf ik voor je op. Voor de betrokken zorgverlener schrijf ik een overdracht. Indien nodig, neem ik (met jouw toestemming) persoonlijk contact met hen op. We hebben in de twee weken na het huisbezoek regelmatig telefonisch contact om het verloop van de borstvoeding te evalueren. Ook na die periode mag je vragen blijven stellen. Bij onvoldoende vooruitgang, kan een tweede huisbezoek wenselijk zijn.

Duur: ongeveer 2 uur
Kosten: €129,95
Vervolgconsult: €74,95

30 kilometer enkele reis van de praktijk tot je huis zit bij de consultprijs in. Daarbuiten zijn de kosten €0,38 per kilometer.
Informeer bij je zorgverzekeraar voor vergoedingen of kijk bij de zorgwijzer www.zorgwijzer.nl/vergoeding/lactatiekundige

Vraag een consult aan

Telefonisch consult

Een uitgebreid gesprek via de telefoon is geschikt voor veel vragen rondom het geven van borstvoeding. Adviezen en meningen, informatie op internet, onzekerheid. Maar ook werk, oudere kindjes aan de borst, het weigeren van de fles, samen slapen. Er is genoeg om over van gedachten te wisselen.

Maak gebruik van mijn expertise op het gebied van borstvoeding en veel van wat daar mee samen hangt.

Duur: ongeveer 20-30 minuten
Kosten: €29,95 Een korte evaluatie is hierbij inbegrepen
Telefonisch vervolg consult: €15,95 vanaf 10 minuten

Bel mij

Prenataal consult

Het is mogelijk om in de huiselijke sfeer op individuele basis informatie te krijgen. Misschien heb je persoonlijke vragen of negatieve ervaringen. We bespreken die aandachtspunten waar jij behoefte aan hebt. Bijvoorbeeld het evalueren van een eerdere borstvoedingservaring, of de mogelijke gevolgen voor de borstvoeding bij een ziekte of borstoperatie. Welke omstandigheden er ook spelen, met voldoende kennis, geduld en begeleiding is er veel mogelijk. Ook op het gebied van borstvoeding geven.

Duur: ongeveer 1,5 uur
Kosten: €62,95

Vraag een consult aan

Voorlichting

Met realistische verwachtingen en voldoende kennis kun je vol vertrouwen je baby zelf voeden. Borstvoeding is niet ingewikkeld. Je leert het door te kijken naar je kindje en in te spelen op zijn behoeften. Wanneer jij zijn signalen opvangt en deze op de juiste wijze interpreteert, leert ook je kindje snel. Samen zullen jullie steeds handiger worden in borstvoeding.

In de ziekenhuizen Nij Smellinghe in Drachten en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen wordt een informatieavond over borstvoeding gegeven