Info & Ervaringen

Hier vind je andere bronnen met informatie over borstvoeding en daarnaast ervaringen van cliënten.

“Onze dochter kwam vrij slap thuis na de bevalling en 24-uurs opname in het ziekenhuis. De borstvoeding kwam wel op gang, maar onze dochter had niet genoeg kracht om uit de borst te drinken. Dit maakte dat zij snel in slaap viel tijdens het voeden. Eerst leek het er op dat ze tevreden was, maar achteraf gezien was dit de vermoeidheid door het drinken en kreeg zij helaas niet genoeg voeding binnen. Haar gewicht bleef namelijk afnemen en aankomen deed ze niet binnen de gestelde termijn. We besloten dat kolven een oplossing kon zijn zodat we zicht hadden op het aantal milliliters dat ze binnenkreeg.

Daarbij kostte het haar iets minder kracht om uit een fles te drinken. Eva dronk de flesjes leeg en kwam beetje bij beetje aan. Helaas niet uit de borst, maar wel met moedermelk. Dit was ons doel en hier waren we erg blij mee!

Maar, hoe konden we teruggaan naar volledige borstvoeding? Want intussen nam mijn melkproductie af, vroeg Eva om steeds meer voeding en had ik een borstontsteking. Ik was onzeker geworden door het afnemende gewicht van Eva in de weken er voor en was bang dat ze weer zou afvallen. Dit was het moment waarop we Karine hebben gebeld. Zij kwam de volgende dag bij ons langs en heeft ons geweldig geholpen! Ze heeft door observatie en het stellen van vragen ons veel informatie kunnen geven. We maakten een plan om langzaam het voeden uit de borst op te bouwen. Binnen 1,5 week dronk Eva volledig uit de borst en was mijn melkproductie enorm toegenomen!

Karine bleef op afstand betrokken door ons regelmatig te bellen. Daar buiten was ze (en is ze nog steeds) bereikbaar om vragen te beantwoorden. Ze heeft niet alleen gezorgd voor vertrouwen en het drinken uit de borst, maar ze heeft ook heel veel aanvullende informatie en inzichten gedeeld. Borstvoeding geven leek ons tijdens de zwangerschap een mooie manier van voeden met vele voordelen, maar is door de informatie van Karine nog specialer geworden. Wij willen je nogmaals erg bedanken voor deze ervaring, Karine!”

 TERUG NAAR ERVARINGEN

Websites

La leche league
De Nederlandse tak van een internationale vrijwilligersorganisatie voor moeder tot moeder contact

Borstvoeding.com 
Heel veel goede informatie over borstvoeding

Basisonline.org.uk
Informatie over de normale slaapontwikkeling van baby’s

Literatuur

Borstvoeding, compleet handboek voor ouders
La Leche League 2020

Koester je Kleintje,
werkboek voor huid op huidcontact voor ouders van een prematuur geboren kindje
Jill Bergman, vertaling Marianne Vanderveen 2013,

De oxytocine Factor,
benut het hormoon van onthaasting, genezing en verbondenheid
Kerstin Uvnas Moberg, 2007

Slapen met je baby
handboek voor ouders over coslapen
James J. McKenna, vertaling Marianne Vanderveen, 2011